Over De Groeischool

groeienmetspelling-chantal
Chantal Mailly - Eigenaar Groeischool

Wie ben ik?

Mijn naam is Chantal Mailly,
Oprichter van Logomedia en van de Groeischool. 

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring als logopedist en 1 missie: een vuist maken tegen achterstanden op het gebied van taal, lezen en spelling. Ik zie namelijk dagelijks welke invloed deze achterstanden hebben op het welzijn van de kinderen en hun omgeving. Vaak zijn kinderen en ook hun omgeving alleen maar gericht op wat er niet goed gaat en is er te weinig oog voor wat hun talenten zijn. 
Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht is voor wat je wel kan, zodat je met vertrouwen de toekomst tegemoet kan gaan!

Ieder kind heeft er recht op te groeien, om zijn of haar uitdrukkingsvaardigheid te vergroten en zo te bouwen aan zijn of haar toekomst in de maatschappij.

De Groeischool is ontstaan vanuit logopediepraktijk Logomedia. Logomedia bestaat al sinds 2004. De laatste jaren nam het aantal verzoeken voor logopedische begeleiding flink toe. De hulpvragen werden steeds complexer en de wachttijden voor logopedie werden steeds langer.
Net voordat Corona zijn intrede deed heb ik de groeischool opgericht. Een uitkomst omdat ik op deze manier professionals en ouders toch van online informatie kon voorzien. Ook al konden we fysiek niet bij elkaar komen, heb ik online in deze periode duizenden mensen bereikt met mijn gratis online webinars over taalontwikkelingsstoornissen (TOS) en dyslexie

De vraag om online informatie en online ondersteuning blijft. Ik ben er super trots op dat ik zoveel professionals en ouders mag bereiken middels mijn webinars en mijn online trainingen. Samen bouwen we aan de toekomst van onze kinderen!

 

Waar word ik enorm blij van?

› Het samenzijn met mijn gezin, familie en vrienden
Het lezen van een goed boek
Een ander een compliment geven of een positieve gedachte meegeven
Afscheid nemen van een cliënt en te zien dat hij of zij enorm gegroeid is
(en dat terwijl ik afscheid nemen eigenlijk verschrikkelijk vind)
Een heerlijke maaltijd waar zorg en aandacht aan besteed is
Een kopje groene jasmijn thee
De kleur blauw

Maar vooral van:
Mensen stimuleren, motiveren en laten groeien in zelfvertrouwen.
Ik hoop mijn steentje daaraan bij te dragen met behulp van de webinars en online trainingen ♥.

Groeten, Chantal

Groei en ontwikkeling zit in ons DNA

Logomedia behoort tot de top van logopediepraktijken in Nederland. Met groei, ontwikkeling en innovatie zijn wij dag in, dag uit bezig. Het zit in het DNA van de praktijk en daarmee ook in de Groeischool. Duizenden kinderen hielpen wij de afgelopen tientallen jaren om beter te leren spreken, luisteren, lezen en schrijven. 

We zijn altijd gefocust op het waarborgen van de kwaliteit van onze behandelingen; behandelingen die geheel in het teken staan van de groei en het welzijn van de kinderen. Ouders, kinderen en leerkrachten hebben grote waardering voor onze persoonlijke, vriendelijke en warme aanpak.
Ze beloonden ons met een 9,2 bij het meest recente cliëntonderzoek.

Logomedia is aangesloten bij de landelijke beroepsvereniging: NVLF

Wat onze cursisten zeggen

Rianne Jansen-KoenenLeerkracht
Lees verder
Dank je wel Chantal voor deze mooie online training. Ik heb geen haar op mijn hoofd die er aan twijfelt of ik er goed aan heb gedaan om hieraan deel te nemen. Je rustige manier van het overbrengen van de informatie voelt heel goed aan. De hoeveelheid en informatie is super. De readers zien er duidelijk uit, De flyers zijn nuttig…in één woord…GEWELDIG ! Nogmaals dank je wel, Rianne
Rianne Jansen-KoenenLeerkracht
Lees verder
Vanmiddag heb ik week 3 en dus de training afgerond. Ik vond het een hele fijne training TOS voor leerkrachten. Je uitleg is heel duidelijk. Ook hoe ik de tools moet gaan gebruiken is me nu helder. Ik hoop de informatie te gaan gebruiken en heb al een peuter in gedachten om via de lijst te kijken of het om TOS gaat of niet. Hartelijk dank voor deze supertraining
Anita Onderwijsassistente
Lees verder
Fijn dat ik de TOS training mocht volgen! Ik vond het heel erg leerzaam. Ik heb veel inzichten gekregen over het herkennen van TOS en de tips waren heel leerzaam. De materialen zijn ook heel fijn, zo kan ik het later nog eens terugkijken als het nodig is.
Claudia NolteLeerkracht
Lees verder
Super interessante training! Veel praktische tips. Mooie overzichtelijke readers! Prettige stem om naar te luisteren. Heel veel dank, Chantal!
Mandy StollmanLeerkracht
Lees verder
Het was fijn om deze training te volgen. Het kon op mijn eigen tempo en vooral je manier van vertellen was erg prettig. De praktische informatie en brochures zijn erg bruikbaar.
Sita DechesneLeerkracht
Lees verder
Een hele waardevolle training! Je maakt je teksten visueel, wat het nog duidelijker maakt. Ook fijn om alles nog eens terug te kunnen lezen. En wat mij erg aansprak, naast alle informatie die je deelt, is jouw rustige spreektempo! Heel verhelderend allemaal.
Lidia van den BosOuder
Lees verder
Een hele waardevolle training! Je maakt je teksten visueel, wat het nog duidelijker maakt. Ook fijn om alles nog eens terug te kunnen lezen. En wat mij erg aansprak, naast alle informatie die je deelt, is jouw rustige spreektempo! Heel verhelderend allemaal.
Logopedist
Lees verder
Ik ben geen leerkracht, maar ik vond de cursus veel duidelijkheid geven over de signalen van een TOS. Het is belangrijk dat leerkrachten hier voldoende informatie over hebben, zodat zij de signalen in een vroeg stadium kunnen opmerken en weten hoe zij hiermee kunnen omgaan in de klas. Met deze cursus is dat volgens mij gelukt
Ryan CrijnsLogopedist
Lees verder
Als logopediste heb ik deze online training gevolgd om zo te weten, wat mijn collega-leerkrachten wat betreft kennis rondom TOS zouden opdoen middels deze training. Mijn complimenten voor het geven van een goed beeld van TOS in een prettig vormgegeven cursus. Zo bezitten we op onze school dezelfde basiskennis en kan dit niet alleen ten goede komen aan de kinderen met een TOS, maar ook de communicatie optimaliseren voor de andere kinderen in de klas
Leerkracht
Lees verder
De cursus was heel erg leuk, interessant en leerzaam. Leerkracht groep 4