Observeren van taalproblemen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€50.00

Prijs:

 €50,00

Je hebt nog geen toegang tot deze cursus.

Over de cursus

Je hebt het druk… Een klas vol kinderen die jouw aandacht vragen en die je hen ook wilt geven. Je bent blij met de aandacht die je kunt geven, dat je mee kunt helpen aan hun ontwikkeling en een steentje kunt bijdragen aan het bouwen aan hun zelfvertrouwen.

Aan de andere kant ervaar je druk. De druk om het goed te doen, want jij bent namelijk ook een van de belangrijkste personen qua signalering als het in de ontwikkeling van een kind wat minder soepel verloopt.

Je moet overal wel iets vanaf weten, zo ook van de taalontwikkeling. Je krijgt observatielijsten om de ontwikkeling van de kinderen in jouw groep bij te houden, maar wat een werk is dat!

Hoe fijn zou het zijn als je gebruikt kunt maken van jouw observatieskills en je leert waar je naar kunt kijken bij kinderen, zonder gebruik te maken van allerlei lijstjes. Dat je weet waar je op kunt letten en hoe je vervolgens ouders kunt bewegen om extra hulp in te schakelen.

Met deze korte training ‘Observeren van taalproblemen’ leer jij welke vragen je jezelf kunt stellen bij de taalontwikkeling van de kinderen in jouw groep, hoe je tijdens jouw werk kunt observeren en hoe je vervolgens kunt checken of de taalontwikkeling op niveau is. Natuurlijk geef ik je ook tips hoe je ouders bij dit proces kunt betrekken.

De opzet van de training:

Les 1:

Hoe kun je de taalontwikkeling observeren?
(video van ongeveer 25 minuten & reader)

Les 2:

Je hebt geobserveerd en wat dan?
(video van ongeveer 15 minuten & reader)

Les 3:

Hoe betrek je ouders bij jouw observaties?
(video van ongeveer 15 minuten & reader)

Iedere week ontvang je een nieuwe les met een video, reader en diverse extra’s!

Je hebt een half jaar toegang tot de online academie. Zo heb je alle tijd om de video’s te bekijken. De online readers kun je downloaden.

Help je mee om kinderen met taalproblemen zo vroeg mogelijk te signaleren?

Investeer dan nu in de toekomst van jouw leerlingen! 

Klik hier >>>

Groetjes Chantal