Training categorie: Leerkrachten

De invloed van het werkgeheugen op het leren (LIVE)

de invloed van het werkgeheugen op het leren

€497,00

Voor 2 fantastische live bijeenkomsten op dinsdag 28 september en 5 oktober van 15;30 tot 18;00 uur.

Er zijn maar 12 plekken beschikbaar dus meld je snel aan ;-)!

Over deze cursus

Wil je als leerkracht, intern begeleider, remedial teacher of logopedist weten wat de invloed van het werkgeheugen is op het leren?
Wil je weten waar het werkgeheugen nog meer mee samenhangt? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Veel leerkrachten herkennen wel een van de volgende punten bij leerlingen in hun klas:

·       Kan instructies moeilijk opvolgen

·       Is er met z’n gedachte niet bij

·       Het gaat het ene oor in en het andere oor uit

·       Zit veel te dromen

·       Let vaak niet op

·       Is snel afgeleid

·       Kan moeilijk beginnen aan taken, is als laatste klaar

·       Haakt vaak af tijdens een taak

·       Vraagt vaak: ‘Wat moest ik ook al weer doen?’

Zie je bij de hierboven geschetste kenmerken al meteen een kind uit jouw voor je? Uit onderzoek blijkt dat deze kenmerken in vele gevallen gerelateerd zijn aan een werkgeheugenprobleem. Het werkgeheugen blijkt één van de belangrijkste voorspellers van schoolsucces te zijn. Werkgeheugenproblemen hebben dan ook een grote impact op het leren. Het werkgeheugen is de mogelijkheid om informatie voor een korte tijd vast te houden (on-line) en deze vervolgens te gebruiken in ons denkproces.

Tijdens de cursus werkgeheugen word je meegenomen in de wereld van het werkgeheugen en leer je werkgeheugen problemen bij jouw leerlingen te herkennen.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor leerkrachten & intern begeleiders van het primair onderwijs, remedial teachers en logopedisten.

·       Kennis vergroten van het werkgeheugen

·       Leren signaleren van werkgeheugenproblemen

Wat komt er aan bod

·       Werkgeheugen | Hoe werkt het?

·      Signaleren en begeleiden van kinderen met werkgeheugenproblemen

·       Wat zijn de gevolgen voor het onderwijs bij werkgeheugenproblemen?

·       Praktische tips voor in de klas en tijdens de begeleiding.

Waar en wanneer

·       Dinsdag 28 september en 5 oktober 2021 van 15:30 tot 18:00 uur

·       Zipperz Business Center Rotterdam.

Observeren van taalproblemen

€50,00

Over de cursus

Je hebt het druk… Een klas vol kinderen die jouw aandacht vragen en die je hen ook wilt geven. Je bent blij met de aandacht die je kunt geven, dat je mee kunt helpen aan hun ontwikkeling en een steentje kunt bijdragen aan het bouwen aan hun zelfvertrouwen.

Aan de andere kant ervaar je druk. De druk om het goed te doen, want jij bent namelijk ook een van de belangrijkste personen qua signalering als het in de ontwikkeling van een kind wat minder soepel verloopt.

Je moet overal wel iets vanaf weten, zo ook van de taalontwikkeling. Je krijgt observatielijsten om de ontwikkeling van de kinderen in jouw groep bij te houden, maar wat een werk is dat!

Hoe fijn zou het zijn als je gebruikt kunt maken van jouw observatieskills en je leert waar je naar kunt kijken bij kinderen, zonder gebruik te maken van allerlei lijstjes. Dat je weet waar je op kunt letten en hoe je vervolgens ouders kunt bewegen om extra hulp in te schakelen.

Met deze korte training ‘Observeren van taalproblemen’ leer jij welke vragen je jezelf kunt stellen bij de taalontwikkeling van de kinderen in jouw groep, hoe je tijdens jouw werk kunt observeren en hoe je vervolgens kunt checken of de taalontwikkeling op niveau is. Natuurlijk geef ik je ook tips hoe je ouders bij dit proces kunt betrekken.

De opzet van de training:

Les 1:

Hoe kun je de taalontwikkeling observeren?

Les 2:

Je hebt geobserveerd en wat dan?

Les 3:

Hoe betrek je ouders bij jouw observaties?

Iedere week ontvang je een nieuwe les met een video, reader en diverse extra’s!

Je hebt een half jaar toegang tot de online academie. Zo heb je alle tijd om de video’s te bekijken. De online readers kun je downloaden.

Groetjes Chantal

Taalontwikkeling en TOS Leerkrachten

Over deze cursus

Wil jij het verschil maken voor jouw leerlingen?

Wil jij jouw leerlingen met taalproblemen eerder signaleren en extra ondersteunen?

Wil je zelf bepalen waar en wanneer je jouw kennis vergroot?

Schrijf je dan nu in voor onze online training Taalontwikkeling en TOS!

Na 4 weken signaleer jij welke kinderen uit jouw klas moeite hebben met taal en leer je alle tips en trucs om jouw leerlingen te laten groeien met taal!

Wat is jouw investering?
Voor maar €147,00 geef ik jou super veel kennis en leer ik jou de belangrijkste tips en trucs!

ps. Werk jij in Dordrecht? Vraag dan ons speciale tarief aan via chantal@groeischool.nl

Online training Taalontwikkeling & TOS

Het online programma bestaat uit 4 lessen:

Les 1: Wat zijn de voorwaarden voor ontwikkeling van taal?
Hoe verloopt de taalontwikkeling?

Les 2: Wat is een TOS?
Wat is het verschil tussen een taalachterstand en een TOS?
Hoe herken je een TOS?
Wat zijn de gevolgen van een TOS?

Les 3: Hoe kan je jouw leerling met TOS het beste ondersteunen?
Tips en Trucs voor in de klas!

Les 4: Meertaligheid
Op veler verzoek hebben we ook een les over meertaligheid toegevoegd!

Een les bestaat uit een video en een online reader.

Bonus:
Je ontvangt een signaleringslijst om taalproblemen sneller te herkennen én je ontvangt informatievideo’s die je kunt gebruiken om ouders informatie te bieden over de taalontwikkeling.

Je hebt vanaf de aanschafdatum een half jaar toegang tot de online academie.

Wat kost deze investering in de toekomst?

Voor maar €147,00 kan jij het verschil maken!