Je bent oké!

Tijdens gesprekken met kinderen, hun ouders en hun leerkrachten komt zo vaak hun twijfel, zorgen en onzekerheid ter sprake. Zeker in het geval van TOS. Taal is zoiets vanzelfsprekends voor de meeste mensen. Maar wat als taal niet zo vanzelfsprekend is?

💙 Je bent oké ook als je een TOS hebt. Kinderen met TOS twijfelen aan zichzelf, omdat ze anders zijn dan anderen en niet meer zien wat er mooi is aan hen zelf.

💙 Je bent oké ook als je een ouder bent van een kind met TOS. Vaak voelen ouders zich onzeker omdat de ontwikkeling van hun kind anders verloopt en twijfelen dan wat ze fout doen of gedaan hebben… maar je doet zoveel goed!!

💙 Je bent oké ook als je een leerkracht bent van een kind met TOS. De leerkracht van een kind met TOS twijfelt vaak; doe ik wel genoeg voor dit kind? Je doet al zoveel door oog te hebben voor het kind en hun ouders!

Lieve jij,
Je werkt hard.
Je stimuleert de ontwikkeling.
Je zorgt.
Je bent oké!
Je bent mooi zoals je bent!

Liefs Chantal

#tos #taalontwikkeling #ouders #leerkracht #juf #meester #stimuleren #praten #ondersteunen #communiceren